Over Low-Lands Miniaturen

Onze websites

Low-Lands.nl en de webshop.

Nadat wij in 2009 zelf een keer op een snuffelmarkt aanwezig waren, moest ik naar het toilet aldaar. Ik had hiervoor wisselgeld nodig en probeerde met een kleine aankoop bij een kraam aan wisselgeld te komen. Ik pakte zonder na te denken een item van de dichtstbijzijnde kraam, betaalde en kreeg mijn wisselgeld. Thuisgekomen die avond haalde ik mijn broekzak leeg en trof daar onder andere mijn 'noodáankoop in aan:

een speelgoed autootje. Leuk. Ik zette het op mijn nachtkastje en keek er zo'n 2 weken elke avond tegenaan. Dat wekte mijn interesse weer op, want als kind speelde ik ook met dergelijke autootjes, maar dan 35 jaar eerder. Ik keek op de bodemplaat en vond hem al snel terug:

Het was een blauwe Ford Country Esquire van het merk Yatming. Ik vond het zó leuk, dat een nieuwe hobby al snel was geboren. Sinds 2009 zoek en verzamel ik weer oude miniatuur schaalmodellen en ben ik begonnen met de website. Foto's maken, beurzen afgaan, ruilen, opleuken, informatie opzoeken, noem maar op. Inmiddels heb ik ook weer de modellen waar ik vroeger zelf graag mee speelde in bezit en ik ben erachter gekomen dat het een ontzettend levendige en leuke hobby is.

Een hobby die ik anderen met groot enthousiasme aanbeveel.